08 augustus 2007

bar slechte benen

't is net of na die duurloop van vorige week (26 km) de benen niet meer zo goed zijn.
Zwaar gevoel, snelheid is weg. Help, wat nu!

Het enige dat nodig is is om te onthouden hoe het voelde om gemakkelijk te lopen, en min of meer, wachten tot dat gevoel weer terug is. Zonder 'harde trainingen' te doen om 'het gevoel weer terug te krijgen'. Wachten dus.

Gisteren wat vlotte niet te harde intervalletjes gedaan, 6x400 83-85, 4x200 38, 9x300 61, pas op het eind kwam er weer iets van souplesse, maar ik moet er niet aan denken om nu een wedstrijd te lopen.

POV

2 opmerkingen:

Patrick zei

Paul, ik volg sinds 3 weken jouw voorbeeldschema (met de meeste km's) en het bevalt tot nu toe heel goed. Een mooie mix snelheid-duurloop. Door meer op hartslag te trainen, ben ik nu ook niet uitgeblust voor een intervaltraining. Wel zie ik in jouw laatste blogs een aantal interessante series die ik er tussen ga doen: bv. 1000-500-300 en moet ik mijn schema aan gaan passen: op maandag interval, dinsdag duurloop en woensdag interval (baan).

Paul Oude Vrielink zei

Mooi te horen dat jij, en ook anderen, mijn voorbeeldschema volgen. Ik heb het zelf ook weer eens geopend en vind het bij nader inzien erg goed gelukt. Wat kon ik helder denken, toen ik het opschreef in januari!

Ben benieuwd hoe die interessante series gaan... maar pas op voor teveel / geforceerde snelheid in de marathonvoorbereiding!