23 juni 2009

De mensch moet opbranden als een goed blok hout

Nu, een paar dagen na de halve marathon, voel ik me erg sterk, maar ook nog enigszins kapot. Je kan dus stuk en sterk zijn.

Zondag was er niets aan de hand, wel wat stijf, maar gewoon een 32 km gefietst (28 km/uur hartslag 125)
Maandag, loopband (2 km T13, 2 T14, 2 T16), soepel en sterk. Hartslag 150 bij 16 km/u wat betekent dat 'het hart' al totaal hersteld is van de halve marathon. En sauna. Wonderbaarlijk goed hersteld. Wel allerlei pijntjes.
Vandaag: benen voelen tegelijkertijd heel sterk en 'kapot'. Ik wilde een paar 1000jes in 16km/u lopen maar na 100 meter voelde ik al dat dat onbegonnen werk was, geen souplesse, massale vermoeidheid die opstijgt uit de spieren en het hoofd doen besluiten om niet hard te gaan. Je kan ook zeggen 'geen zin in hard lopen'.

Zondag staat een 400meter op het programma, in de Masters competitie. Ik doe geen enkele snelle training tot die tijd. Alleen maar rustig aan goed herstellen en dan maar zien of het 62 of 65 seconden wordt. Moet ik eigenlijk vanuit startblok starten?

En dan, misschien over 3 weken een 10 kilometer ergens waarbij ik mijn jaarlijkse overwinning op mede master Lucas ga behalen.

Trainingen die ik nog wil doen zijn bijv. 8x1000 in 3.35-40, en 2x5000 in 19.30. En ook nog een hele lange duurloop (37 km in 3.00 uur). En veel relakste rustige trainingsdagjes want training moet veel rust en ongedwongenheid bevatten en ik moet(mag,ga) ook nog allerlei moeilijke (voor de hand liggende,makkelijke,overbodige) andere dingen doen (evenwicht weegschaal rust zen alles niets natuur het leven lichtheid bestaan feest open staan uitputting vernieuwing en dat soort redenen).

1 opmerking:

Anoniem zei

Op de 400 mag je een startblok gebruiken. Ben je er niet aan gewend en motorisch geen talent dan raad ik aan er geen gebruik van te maken (uit eigen ervaring)

JvdM