16 februari 2010

Deze training ging brilliant!

Eerder op de avond twijfelde ik nog, wel/niet lopen. Het hoofd twijfelde, is-dit-wel-verstandig-moet-ik-niet-rusten.

Daarom vroeg ik mijn benen. Die zeiden "we zijn sterk zat, we willen eigenlijk wel es lekker afgeragd worden".

Zogezegd zogedaan...

De HADD tempo's hebben hun werk gedaan, want het inlopen op T12 leverde een HF 115 op, en een kilometer T14 ging op HF130, een absoluut laagterecord hartslag. In zo'n geval kan het nog zijn dat een loper 'overtraind' is. Dit is een Basedoide overtraining waarbij het parasympatische zenuwstelsel de macht heeft overgenomen, waarbij de hartslag heel laag blijft, en waarbij het heel moeilijk is om hoog tempo te lopen. Deze overtraining komt soms bij marathonlopers voor als ze een groot monotoon blok van veel kilometers hebben gelopen. Het is moeilijk hoog tempo te lopen omdat er gewoon (misschien uit zelfbescherming) geen adrenaline vrijkomt en de hartslag niet omhoog wil.

Maar ik ben niet overtraind.

Want: 5x3 minuten T18, met een hartslag van 157-162, en vooral de eerste 3 stuks eigenlijk lekker zonder alteveel moeite, de vijfde werd plotseling wel zwaar maar ok...

Nu 4 dagen heel rustig aan en dan Apeldoorn 27.5 km. Gewoon een mooie vlotte loop van maken, ik heb nog te weinig lange duurlopen gedaan om hier echt 'hard' te lopen. Dus niet gestresst gewoon mooi lopen, ergens tussen de 1.48 en 1.55 denk ik.

Het begint een mooi project te worden.

Geen opmerkingen: