07 februari 2010

duurloopje

weinig over te melden

Gewoon muziek (101.0, 100.4, 97.5) op en lopen maar. 1.12 uur 14 km dus 5.05 per km. HF 125 zo ongeveer. Nog iets strakken spieren van het geloop van gisteren en eergisteren. Totaal 107 km deze week. In 3 weken 291 km. Het wordt een mooi blokje...

Komende week gewoon wat trainen, misschien dinsdagavond een lang stuk hard op loopband (want het wordt weer te koud... zucht).


POV

ps. Dit is de tijd voor marathonlopers om te dromen, alles ligt nog open, als er geen blessures zijn dan is er misschien veel mogelijk. Denk aan Rocky VI, denk aan de wereld verbazen. Sport is mooi.

pps.. val met neus in boer, zo'n programma over faalangst en sport, "de druk niet aankunnen", depressies en doping. Belangrijke vragen in dit kader: wat is druk eigenlijk? Wat is druk in de sport? Waarom is het kennelijk belangrijk om een topprestatie te leveren? Wat zou het probleem zijn als bijv. een Kramer opeens zou zeggen 'ik wil het niet meer ik stop ermee'. Er zou geen enkel probleem ontstaan. Ik zou het ZEER boeiend en mooi vinden als hij dat opeens zou aankondigen, zonder verdere uitleg of verdediging.

Misschien wil 'de buitenwacht' dat iemand presteert en voedt iemand op subtiele wijze met suggesties / onthoudt iemand van informatie, zodat er gepresteerd blijft worden (er is niemand die tegen een sporter zegt "luister, het is niet nodig om zo te sporten"). En de sporter zelf accepteert deze soort druk tot het randje.

Geen opmerkingen: