03 april 2011

nog 7 nachtjes slapen

Ik ben helemaal niet met 'de marathon' bezig. Eigenlijk zit ik in een mooi trainingsritme, en als de marathon er niet was, kon ik mooi een fietstochtje, een baantraining, en nog wat fijne trainingkjes doen. Maar nu komt opeens die marathon eraan en 'mag ik niet' moe worden en 'moet ik' goed om de voeding denken en me mentaal voorbereiden.

Maar okee een wedstrijdloper moet toch ook eens een wedstrijdje lopen. Bovendien moeten Pi, Ni, en Ej, eraf gelopen worden.

Er was nog een klein spierprobleempje vandaag, links voelde ik een heftige spierpijn, rechts iets minder. Het kan zijn dat dat nog een reactie was op de vorige trainingsweken, want van donderdag 23 maart t/m woensdag 29 maart zo'n 136 kilometer aeroob equivalent (waaronder 100 trainingskilometers met kwaliteit) gedraaid.

Maar een ibu en een paar uur later, drie bier bij receptie van M., en spierpijn is omgetoverd tot 'vermoeide benen'. En nog wat extra rustdagen en rustige dagen zullen ongetwijfeld de benen omtoveren tot sterke krachtige marathonbenen.

Over de voorbereiding: ik doe alles altijd het liefst zo laat mogelijk. Uitstellen waar het kan; vermoedelijk gebruik ik die strategie omdat een late actie beter is, omdat deze is gebaseerd op meer en betere informatie. En ook omdat ik i.h.a. beter functioneer als ik voor het blok gezet wordt. Maak me midden in de nacht wakker om een training of een presentatie te geven en het zal goed gaan.

Alleen het minimaal noodzakelijke denken. Verder alles aan het universum overlaten, dat is het mooiste.

POV

ps... ben wel heel tevreden met mijn nieuwe coupe. Dank Rickie.

Geen opmerkingen: