15 januari 2013

marathonblok krijgt vorm.

Maandag 12k lopen (binnen op loopband, stukje 14 km/u dus 'vlot') en wat fietsen, vandaag stond er 5x1600 op programma maar op een of andere manier had ik daar geen zin in en ik deed 15x400 in ongeveer 91, met korte pauzes. Ging gemakkelijk. Maar te koud eigenlijk.

Totale blok nu 171 km lopen in 12 dagen (gemiddeld 14 per dag).

Woensdag/donderdag op beide dagen zo'n 18 km lopen, vrijdag/zaterdag weinig tot niets (herstelblok), zondag dan een 30 km vlot in 2.20 ofzo. Training gaat goed: qua 'conditie' kost alles geen moeite, maar er zijn wat mini pijntjes, knieen, lies, enkels, allemaal dingen die met 1 dagje lichte training of rust weg zijn.

Aan de ene kant heeft de training een 'waarom doe ik dit eigenlijk' karakter, aan de andere kant ben ik erg benieuwd naar 'de resultaten'. Zullen de 10 mijl, halve marathon, marathon, PR's opleveren? Gaat deze aanpak (met blokken kilometers en met de lange trainingen intensief) werken? Kan een bijna 50 jaar oud lijf dit eigenlijk allemaal wel aan?

En ja.... natuurlijk kan dat!

Where the mind goes the body will follow.... misschien ben ik het 'i have a dream' principe aan het uitproberen op deze marathon uitdaging en als het lukt weet ik des te meer: De Mensch kan alles. Ik weet het eigelijk al maar heb soms nog wat bevestiging nodig....

POV

ps... woensdag 16k in de kou. De ca. 20 lo(o)p(st)ers weerden zich kranig in een 3000 meter testloopje.
Na de training wilde ik heel ijverig deze statistieken verwerken, maar ik werd opeens moe, kreeg zin in nietsdoen... ik verviel in meditatieve stemming... wat is het leven toch goed... niet speciaal dat er heel speciale dingen gebeuren, meer het gewoon in de sensatie van het in leven zijn, ademen, de koelkast open doen en iets selecteren (stukje vis dat tegen einddatum aanloopt, wat melk), een biertje... leffe tripel deze keer.. te pakken, dit heel relaxed op te drinken, mij af te vragen wat er morgen zal gaan gebeuren...

Geen opmerkingen: