26 september 2013

De voetproblemen

Na de supertraining van dinsdag ontstonden er  weer wat problemen aan de voeten. Ik heb dinsdag op de Gel-cumulus15 getraind.


Geirriteerde onderkant van voeten, branderig/stijf. Ik heb een analyse op mijn trainingslogboek gedaan. Het blijkt dat de problemen begonnen na aanschaf van en lopen op asics cumulus 15. Sterker: ik kreeg 'last' 1 dag na het  voor het eerst lopen op die schoenen; terwijl ik daar nooit eerder last had.

Ze zitten dus goed, ik heb geen klachten, maar het lijkt erop dat ik na lopen op die schoenen, voetproblemen krijg. Misschien zijn de schoenen ietsje smaller dan de voorganger (hoewel ik dat niet merk tijdens het lopen), misschien zit er een ander soort gel in de zool die irriteert, misschien is er 'een verbetering' doorgevoerd in de zool die mij nekt.

Even googlen: http://www.samuraiinsoles.com/review-the-asics-gel-cumulus-15/

What Changes Were Made in the GEL-Cumulus 15?
• More Silicone Based Gel Added – More gel was added to both the forefoot and to the heel of the shoe. This helps absorb shock from every direction, and it adds to the stability of the shoe while providing additional cushioning and protection.
• The toe box may be small for some
• The flex grooves in the forefoot may cause over-flexing in a runner with a flexible foot
Dus... zucht... dat is het denk ik.

Andere post:

I have a similar problem with Asics.

I have 2 pairs of cumulus 13, 1 pair of neo 33. I feel numbness and pain in my forefoot under the ball of the foot for all of them, though only one foot has problems for NEO 33. I sold my cumulus.

I do no have this problem as soon as I switch to non-Asics shoes. I am very disappointed with the gel and guide line technology Asics has. I personally think the better shoes in the Asics line are those without technology such as Tarther(disconinued) and Lyte33

Kortom: please ASICS voer toch niet continu van die 'verbeteringen' door!!!

Deze conclusie houdt ook in dat mijn voetproblemen niet van fietsen komen. Dit houdt ook meteen in dat ik bij problemen mijn trainingen weer kan vervangen door fietstrainingen. Mooi. En dat ik op mijn andere schoenen gewoon kan trainen. 

POV

ps.. Woensdag 18k gelopen - branderige voeten; Donderdag 12k gelopen, iets minder last voeten. Het is allemaal geen pijn ofzo, alleen een branderig gevoel. Vandaag tijdens wandelen voel ik 'iets', het kan zijn dat er niets aan de hand is en dat ik morgen gewoon de 36k incl 5x4 kilometer kan lopen (totaal 36k in 2.39.30), maar het kan ook zijn dat ik hem uitstel tot maandag of dinsdag.... is qua marathonschema geen probleem.
Dus: vanavond even lopen en kijken hoe het met voeten is, en dan morgen beslissen. Mocht ik niet gaan lopen dan ga ik lang fietsen. Want mooi weer....

ps2.. qua fitheid is er helemaal niets mis. Vanochtend aan bureau, hartslag 38. De marathonvoorbereiding is vooral een plannings- en blessure ontwijkings probleem. 

1 opmerking:

Kim zei

Goed hoor dat je daarop traint. Zodra je verkeerd loopt kan het knap lastig zijn.