30 september 2006

een vreemde "wedstrijd".


Ik ben de linker...

Vandaag wilde ik een soort vlotte loop doen, ter voorbereiding op de 4 mijl, en ik had in gedachten de 5 kilometer van de clubkampioenschappen. Deze zou na een rondje baan, richting park gaan en daar wat crossen en dan terug. Lekker. Maar helaas, na inschrijving bleek dat het een 5 km op de baan was. Daar had ik geen zin in maar ja, al in geschreven en ik was er nou toch.

De wedstrijd: de eerste kilometer ging opvallend gemakkelijk in 3.29. De tweede in 3.33, waarbij het slechter begon te gaan. De derde in totaal 10.44, en toen dacht ik 'uitstappen!'. Maar, (mijn!) kinderen langs de baan en papa liep nog op plaats 3, dus ik ben in 2x3.58 doorgelopen en finishte in 18.40.

Conclusies:
- Geen last meer van blessure'tjes van de afgelopen tijd (knie/achilles), volledig belastbaar dus weer!
- nog niet hersteld van de 'ramtraining' van donderdag. Want, in mijn trainingslogboeken zie ik altijd dat ik pas na 3 a 4 rustige dagen hersteld ben van zo'n training. En in die 4 dagen kan ik geen hoog lang tempo lopen. Dus.
- de eerste 2 kilometer voelden goed, als dit 4 mijltempo is, dan...
- mogelijk ben ik nog steeds ingesteld op een goede 1 a 2 kilometer en NIET op een lange afstand (ik denk erover om weer wat meer rustige kilometers te lopen ten koste van sneller werk)

Trainingen de komende week: als ik inderdaad 3-4 dagen moet herstellen dan ben ik maandag of dinsdag weer 'goed'. Vandaag was immers geen 'verzurende' training'. Dus dinsdag misschien nog iets 'zwaars' (15x1 minuut met 30 sec pauze werkt goed voor mij) want tijd genoeg om te herstellen. Alle andere dagen rust of lichte tempo's.

En dan.... tja...

ik stel mijn doel bij tot 22.58, maar hoop op 22.43 (want dat was mijn omgerekende tijd van 4 jaar geleden).
22.43: eerste 437 meter in 1.30, dan 5x3.35 en 1x 3.28

2 opmerkingen:

loopgek zei

18.40 ?? Dan valt mijn 18.09 eigenlijk reuze mee. ;-)

Waarom doe jij op donderdag zo'n ramtraining, je kan toch beter zo'n 5km als ramtraining gebruiken?

Waarom dan toch dinsdag weer zo'n training plannen? Dat is dan je derde piekinspanning in 5 dagen ... En na 4 dagen daarvan hersteld is wat anders dan de benodigde supercompensatie voor jouw belangrijkste wedstrijd van het jaar?

Just my two cents ...

Ikzelf blijf het concept van relatief rustig trainen maar wel wekelijks een wedstrijd (of in plaats daarvan een pittig alternatief) het lekkerst vinden. Maar ja, elke loper is anders...

pov zei

Goede vragen allemaal,

ik had inderdaad beter donderdag heel rustig aan kunnen doen, of zaterdag alleen maar een soort vlotte duurloop.

Maar zaterdag ben ik wel 'op tijd gestopt', niet een tijd eruit geperst (laatste 2 km in 7.56 was bijna 'uitlopen'). Dus vandaag (zondag) voel ik geen spierpijn of stijfheid.

Die dinsdag, het zou 300jes in 63 ofzo moeten worden dus geen ramtraining.

We zullen zien!