13 december 2011

Higgs Boson


Het Higgs Boson is "waarschijnlijk" gevonden zei men vandaag.
Zucht.
Kosten van het vinden van dit boson zijn waarschijnlijk 20 miljard euro ofzo.

Nutteloos verspild geld.

Hoe vindt men zo'n boson: wetenschappers leuren om geld bij geldschieters, die zich maar al te soft laten overtuigen door "wetenschappelijke argumenten". Het publiek wordt bespeeld met interessant aandoende artikelen en kreten als "the god particle". Ja het is echte wetenschap, we strijden op het dunne zwaard van de vooruitgang en krijgen het ultieme inzicht. Als er een god bestond zou hij zich in zijn graf omdraaien bij zoveel verspilling.

Waarom is dit verspild?

Als je een huis hebt en het dak lekt, er zitten scheuren in de muren en de verwarming is kapot, wat doe je dan? Een speciaal ontwikkelde volledig geperfectioneerde deurbel a 20000 euro aanbrengen? Welnee... ohjatochwel, het ontwikkelen van de deurbel heeft, viavia, enorm veel geleerd over dichten van gaten en dat heb je nodig om het lekke dak te repareren.

Mensen word toch wakker... deze ontdekking brengt ons niets verder. Kennis is denkbeeldige waarneming. Zodra de aandacht (noodgedwongen!) tzt verplaatst wordt naar de echte problemen, vergeten we dat hele boson en hebben we spijt dat we niet al veel eerder normale dingen zijn gaan doen.

POV

ps... lekker getraind, 4x2000, 2x met groep J mee in 7.38, daarna uit voorzorg (ik had gisteren al fors getraind) even met groep L mee 8.00 en vervolgens met PI kop over kop 7.50 (het waaide nogal).

Geen opmerkingen: