26 april 2014

amoxycilline

Toch maar aan de antibiotica gegaan. De tandpijn wordt wat erger.
Sinds donderdag bezig: 8 pillen gehad, 7 te gaan.
Over de tandpijn: het lijkt niet op 1 punt geconcentreerd. Google zegt iets over kaakholte onststeking of een prikkeling van een aangezichtszenuw.

Over de vorm: ik ben enigszins energieloos. Vandaag een HIIT training met een collega gedaan (mijn collega's zijn sterke fietsers). Ik had te weinig energie om de hartslag de hoogte in te jagen, en kon uiteindelijk over de 3x(13x30 seconden / 15pauze), gemiddeld 33.2 km/u halen met een gemiddelde lage hartslag van 152. Maar voelde allemaal slapjes.

Het slappe gevoel kan komen omdat amoxycilline bacterien doodt; de dode bacterien (bijv onder een tand) moeten worden afgevoerd; er komen wat afvalstoffen in je lichaam vrij, en je lichaam reageert hierop door minder energie te hebben. Het sympatische zenuwstelsel wordt lager ingesteld en het parasympatische / herstellende heeft de vrije hand. Dit verklaart misschien waarom ik gisteren een hartslag van 35 mat, en vandaag deze niet de hoogte in wilde. Ook donderdag, de eerste dag op de antibiotica, was hartslag opvallend laag tijdens hardlopen. Hele mooie reactie van lichaam, hoef ik verder niet over na te denken. Ik zou natuurlijk alleen in de problemen komen als 'ik het er niet mee eens ben' en koste wat kost probeer door te rammen. Maar ik vertrouw het lichaam, dat is slimmer dan ik ooit kan zijn.

POV

ps zondag wat lopen en fietsen, vandaag binnen wat fietsen, en morgen dan weer wat op de baan trainen. Maar voel me nog niet echt okee.

ps2... ideetje voor de baantraining:


ps3. Dinsdag: slechte training:
- nog steeds tandpijn
- de 6x1000 moeten afbreken na 1x1000 (3.41) en 600 (2.14). Te zware benen, geen inspiratie.
- ook last van voet. Want weer wat oefeningetjes voorgedaan zoals kaatsjes. Moet ik nog niet doen zolang voet pijn doet.
- die 8x1000 moet later maar een keer.
- alles is niet zo belangrijk want andere dingen zijn belangrijker
- alles is zoals het is, niets kan anders zijn gegaan dan is gegaan, niets hoeft anders te lopen dan het loopt


ps4. Woensdag: tandarts gebeld na een gebroken nacht. Ik krijg een nieuwe amoxycilline-kuur, en er komt een tandwortel excisie door de kaakchirurg want een dode tandwortel is ontstoken en de tandarts kan daar niets meer aan doen. Dit gaat nog wel even duren, hopelijk wordt de pijn niet steeds erger...

Geen opmerkingen: