12 juli 2007

eerste halvemarathon training weer

Ik wilde even kijken hoe snel ik bij hartslag 150 zou lopen. In het voorjaar liep ik 38.40 bij deze hartslag, op 10 kilometer. Vandaag werd het 40.30, het liep licht en gemakkelijk maar de hartslag was wel wat hoger. Dit kan erop duiden dat mijn drempel hoger is geworden, bijvoorbeeld 160, of dat ik 'slechter' ben geworden op de lange afstand.

In elk geval een mooi meetpuntje en een eerste van een reeks trainingen richting Bommenberendloop 28 augustus in Groningen. Zo'n avond-halve marathon is me goed bevallen, na de Nacht van Groningen.

En nu maar hopen dat:
a) ze het parcours goed meten, en
b) ze de stekker van de chipmatten niet vergeten in het stopcontact te steken,
c) het een beetje redelijk weer is. Hoewel, heel warm weer is ook wel leuk. Heroisch.

Ik mik de komende 2 weken op nog een paar goede korte afstanden (pr's op 100 t/ 1500, gewoon hier op de baan als testloopje, want om nu naar Heiloo of zo te reizen voor een 1000je? 400 kilometer rijden... nee). Eventueel een 3000, moet ik een haas voor regelen, zal eens iemand van de middenafstand hier vragen


ok nu geen zin meer om verder te typen,
groet, tot later.
Paul

2 opmerkingen:

loopgek zei

Ik heb hem ook met potlood in mijn agenda staan, de bommenberend. Maar zo'n dinsdagavond is lastig gezien het werk en de reisafstand. Dus waarschijnlijk wordt het toch een paar dagen ervoor Sneek-Bolsward-Sneek. Voor mij ook ver weg, maar in het weekend en te combineren met familie bezoek.

Paul Oude Vrielink zei

Ja,
bij nader inzien is dat ook een mooie wedstrijd, en 16.30 in de middag komt me goed uit, ik omcirkel hem! (met potlood). Lijkt me mooi om daar tegen jou te lopen.

En ach, dan toch 3 dagen herstel tot bommenberend...