21 juli 2007

nu echt richting de halve

Zaterdag 18.5 km in 1.26, duurloop met hartslag gemiddeld 135. Beetje moeizaam.
Zondag 18.5 km (totaaltijd 1.20.15), zere enkels bij start, maar dat trok weg. Na inlopen 7.5 km in 34.00 (138), 7.5 km in 32.00 (142) en nog 1000 met hartslag 145 in 4.05. Dat laatste is heel goed: hoge snelheid bij lage hartslag.


Ik heb geen concentratie en zin om nog een snel baanwedstrijdje te lopen. De beslissing is dus genomen: zo'n 5 weken goede halvemarathontraining (zie schema rechts), en dan de Bommenberend (of misschien 20 SneekBolswardSneek, afhankelijk van weerberichten en dergelijke), en/of de Halve van Groningen 16 september. Twee kansen om onder de 1.20 te lopen!

De aanpak is simpel, kwalitatief goede duurtraining doen (weinig langzame duurlopen, wel veel trainen in tempo 14-16 km/uur, heel weinig 'verzuring' trainen), eigenlijk een kopie van de maand februari.

De uitgangspositie is goed. Snelheid goed, geen blessures, zin om te trainen.

Dus.

En, aangemoedigd door de Tour de France kijk ik of er nog prestatiebevorderende middelen voorhanden zijn. Ik heb een pot multivitaminen gekocht, en 'nieuwe wielerschoenen uit de V.S. besteld'. Maar even serieus, ik begrijp heel goed dat renners doping gebruiken. Ik bedoel, het is natuurlijk logisch. Je kan 5 ton per jaar verdienen als je goed rijdt en doping gebruikt. Als je niet gepakt wordt ben je na een paar jaar binnen! Ik zou het zelf niet doen maar het is natuurlijk wel heel verleidelijk.
En als je zoals Rasmussen 34 bent en nog 1 goede tour in je lichaam hebt, dan geef je tijdens je dopingkuur periode niet thuis bij de onverwachte dopingcontroles, twee keer mag (je wordt dan nog net niet geschorst), en je zegt 'ach ja ik ben ook zo vergeetachtig'. Jaja.

POV