02 maart 2008

een dragende kroket?

Aan die grap van (ik dacht) Kamagurka, denk ik soms, als iemand me vertelt over een blessure.

Man trekt kroket uit de muur en gebouw stort in, "oei, vermoedelijk was dit een dragende kroket!", afijn...

De link met blessures: vaak heb je pijntjes en dergelijke, de vraag is altijd, is zo'n pijntje een dragende kroket. Als je hem negeert wordt het dan een erge blessure, of gebeurt er dan niets. Ik had de laatste dagen wat last van mijn knieen, maar het is nu gewoon weg, ondanks doortrainen. Ik had last van andere enkel, maar gewoon weer hersteld. Geen dragende kroketten.

Hardlopen: vandaag 17 kilometer in 1.19 gelopen. Daarna bedacht ik me dat het een goed idee was om mijn wedstrijdschoentjes nog even te proberen: 2x1000 gelopen in 4.27/4.06, voelde erg goed en gemakkelijk, veel gemakkelijker dan het vlot lopen op de Nike pegasus. Ik heb door dit korte loopje al half de beslissing genomen deze wedstrijdschoenen in de marathon te gebruiken. Bij dit soort beslissingen moet je geen advies aan anderen vragen (veeeel te licht die schoentjes, risico risico, zou je dat wel doen) maar op je eigen gevoel af gaan.
Moet er nog wel flink op trainen om voeten nog sterker te maken.

4 opmerkingen:

loopgek zei

Bedankt voor de glimlach die je me met deze posting gaf ;-)

En mbt die wedstrijdschoentjes : ik mag hopen dat van Dobbe of Kwekkeboom racers zijn ?

Paul Oude Vrielink zei

Ha!

Ik heb een collega die Kwekkeboom heet, en als ik hem zie moet ik ook meteen denken aan die dragende kroket (komt mede door zijn postuur trouwens).

schoentjes: katana racers dacht ik, 180 gram per stuk, donderdag zal ik er een wat langere loop op doen om uit te proberen.

Jaap vanEyk zei

Hallo Paul,

Regelmatig lees ik ik even op je blog. Nu lees ik een stukje over wedstrijd schoentjes. In mijn ogen kunnen schoenen niet licht genoeg zijn in een wedstrijd. Ook in de marathon het liefst zo'n licht mogelijke schoen. Ik loop zelf op Asics DL-Racer van een jaar of 2 oud en heb hier al een redelijk aantal wedstrijden op gelopen. Heerlijk!! Ook heb ik nog een paar New Balance van 180 gram welke nog van voor 2000 zijn. Zolen nog redelijk goed. Geen demping. Lekker reactief lopen. Wel stijf na een flinke wedstrijd maar dat heb ik ook als voluit loop met een zware schoen aan.
Veel succes met de voorbereiding voor Rotterdam.

jaapvaneyk.nl

Paul Oude Vrielink zei

Ja, bij mij kunnen ze ook niet licht genoeg zijn

Het blote voeten gevoel, heel lichtjes lopen, zie ook mijn laatste berichtje dd 6 maart.

Mijn (even checken) Nike zoom streak racer ofwel katana racer, zijn nu zo ongeveer afgetrapt maar zijn wel licht en goed contact met de grond.

Ik herinner me 11 jaar geleden, toen heb ik ook eens oude afgetrapte harde wedstrijdschoentjes ergens achter uit een kast gehaald omdat de nieuwe maar niet lekker wilden zitten. En toen mijn (nog altijd staande) PR ermee gelopen.

pov