03 maart 2008

ik voel me geweldig goed

Even gedacht, zal ik dit wel opschrijven, het is persoonlijk, maar ach...

Het is waar, ik voel me enorm goed. Of het door het lopen komt, misschien. Vanavond 14 kilometer hardlopen, en ik voelde de weg niet eens, een soort zweven was het. Ongeveer de helft op 14 km/uur gelopen, heel relaxed en gemakkelijk, en de rest in een relaxte 11-12. Benen zijn voortreffelijk, superlatieven kunnen het niet omschrijven.
Ik kan zeggen dat mijn marathontraining nu al geslaagd is, hier was ik naar op zoek, dit gevoel. Totale fitheid en relaxed gevoel. Ook al raak ik geblesseerd of gaat het helemaal mis, dat geeft niets. Wat komt dat komt.

Ik denk dat de blessure in januari en het daaruit voortkomende luisteren naar je lichaam en rustig lopen heeft bijgedragen tot deze toestand. Bij elke stap blijf je ver van de pijngrens af, je gaat de vorm niet opzoeken maar blijft heel relaxed, en wat blijkt, de vorm komt naar JOU toe.

En zo zal ik ook verder gaan trainen, rustig, gemakkelijk, en veel. Rustige intervaltrainingen en loopjes op de wedstrijdschoentjes, 'in het gevoel' blijven.

En misschien zal de eerstvolgende wedstrijd me wel met de neus op de feiten drukken maar ik weet nu al dat ik me daar totaal niet druk om zal maken.

POV

Geen opmerkingen: