09 maart 2008

veel en rustig

Vrijdag 42 kilometer gefietst, door regen en wind, naar trainingsweekend Land van Bartje. Het laatste kwartier was ik door en door nat en koud, knieen koud, als dit maar goed gaat. Niet ziek worden nu!
Later op de avond nog zes kilometer looptraining: rustig, met wat oefeningen. Dit voelde weer super.

Zaterdagochtend: een soort puzzelloop, ik heb daarna nog een 9 kilometer vlot gelopen, ging moeilijk dan verwacht. Kennelijk toch een tikje gekregen door die fietstoch, en ook door heel weinig slaap (had te veel E621 gegeten per ongeluk).

's Middags 10 kilometer met loopgroep, later zelf nog 9 in vlot (T14) tempo. Totaal 34 km en toch wel leeg. Niet moe, maar geen energie over (gedachte was: is dit nu wel zo'n goed plan, die marathon lopen).

Zondagochtend een langzame-rustige duurloop van 21 kilometer, voor mijzelf ging dit vrij moeilijk, had slechte benen. Waarom weet ik niet precies. Misschien ook een na-effect van de omvangrijke en zware trainingsweek, maar dat zegt niet altijd alles. Soms (vaak) voel je je ondanks veel training uiterst sterk.

... en middag 42 km teruggefietst... in de regen!

Al met al was het reuze leuk en goed, maar voelde ik me niet super. In dit soort situaties: vooral niet 'super' proberen na te bootsen in training (in dit soort situaties ontspoort vaak de marathontraining, je wil 'bewijzen dat je het nog kan' en perst er 10x1000 uit, terwijl enkele rustige dagen nodig zijn). Rustig aan dus!!!

pov

2 opmerkingen:

loopgek zei

E621 > van de afhaalchinees?

En ja trainen is slechts het middel, en niet het doel! Fit en uitgerust aan de start staan is de kunst waar alles om draait ...

Paul Oude Vrielink zei

Ik heb dit jaar al 3 bijna slapeloze nachten gehad, 1x van kipkerriesalade (met naar later bleek E621), 1x van een 'handig kruidenzakje' voor nasi, en dus nu vrijdagnacht.

Het was een zak paprikachips. Normaal gesproken veilig, maar deze versie smaakte heel lekker pittig en kruidig... inderdaad.

Op zich is trainen wel een middel, maar 'lekker trainen' is ook een soort doel. Op zich werkt dat wel goed, loop ik niet 'gemakkelijk en lekker' dan heb ik de neiging om te rusten. Precies goed dus.