29 maart 2008

tja

,,Ik loop elke ochtend lange stukken hard door de bergen bij Addis Abeba. Vaak ren ik dan een marathon. Dat gaat uitstekend. Ik ben er om die reden van overtuigd dat ik het nog wel even volhoud.’’ - Haile Gebreselassie -


vandaag 13 km gelopen, in 1.05, het ging niet goed. Strakke kuiten, gevoel van totaal geen souplesse. Ook een soort griep-achtig gevoel. Een graadje verhoging.

Eerst moet dat soepele en goede eens terugkomen. De schema's worden overboord gegooid, gewoon lekker lopen staat voorop, ik heb meer dan genoeg getraind en van rustig lopen wordt niemand slechter. Ook tijden en voorspellingen overboord, allemaal onnodige ballast. Hopelijk eind volgende week nog wat goede trainingen, we zien wel.

Dit is het probleem van de marathon. Als rotterdam er niet was was het nu gewoon tijd voor een rustig weekje, maar rotterdam is er wel, en dan ga je je afvragen 'komt het nog goed'. En ja het komt goed, misschien niet precies op die vastgepinde dag...

Zo is sport. Mooi.

POV

2 opmerkingen:

Rob Geurtsen zei

Wat is dat vandaag? Meedere loopgroepen meegemakt en een dikke meerderheid had last van stijfheid en strakke spieren, loomheid, zware benen - zoals jij schreef 'gevoel van geen souplesse'. Heeft dit met het weer of zo te maken? Ik zelf had (nee heb) het ook. Heb vijf kwartier loop- en techniek-training gedaan, daarna vanmiddag een vette massage gekregen. Alle plekken die niet goed zijn gevoeld en behandeld. Miste wel een paar sauna cycli. Ben benieuwd hoe het morgen gaat.

Paul Oude Vrielink zei

Kan met van alles te maken hebben,
moeheid/teveel training, je lichaam gaat 'automatisch' in een soort ruststand bij wijze van zelfbescherming. Wordt allemaal automatisch voor je geregeld, is prima voor elkaar, dat systeem.

Het enige dat je moet doen is dat respecteren en rustig aan doen.

Soms kan het ook komen door bijv. ijzergebrek oid, maar dan is het een continu gevoel dat weken en weken duurt.

Niets aan de hand, biertje nemen, blij zijn dat je lichaam de moeheid aangeeft.

POV