04 oktober 2018

De Pegasus

Hellllpp… wat zijn er veel schoenen!


Een tsunami aan hardloopschoenen lijkt de markt te overspoelen. Je kan er mee hardlopen en/of casual dragen en/of op de schoorsteenmantel zetten om mee te pronken. Want o wat zijn ze tegenwoordig mooi: afwerking, kleurstelling… Het is lastig kiezen. Je kan natuurlijk gewoon de oude vertrouwde schoen kiezen, de diverse Asics Cumuli (waar ik altijd in loop). Maar je wilt ook wel eens wat nieuws, iets moois. Alleen… oei die prijs. Al snel kijk je tegen 180 euro aan.

Hoe kies je eigenlijk een schoen?


Je kan natuurlijk gewoon naar de winkel gaan en eens wat proberen. Maar je kan ook een voorselectie doen.
  • Waar loop ik al heel lang heel fijn op? Bijvoorbeeld, sedert ergens in de jaren ’80 bestaat er de Nike Pegasus. Een mooi schoentje die iedereen leek te passen. Soepel genoeg om veel te dragen, licht genoeg voor wedstrijden, sterk genoeg voor trainingen.
  • Welke vernieuwingen zie ik zitten? Wellicht iets in de zool dat een groot percentage van de landingsenergie teruggeeft?
  • Bovenwerk, ik wil geen stugge veters of vervelende naden en drukpunten.

Zoals gezegd, ik loop al heel lang op de Asics Cumulus. De fabrikant heeft niet de fout gemaakt om een populaire schoen uit te faseren en zo een heleboel ontevreden klanten te krijgen. Nee… ik kan altijd vertrouwen op een volgende versie, weer ietsje beter, ietsje moderner, maar met dezelfde goede eigenschappen.

… en… en… toen kwam de Nike Air Pegasus 35


Dan is er het verhaal van Pegasus. Al vele jaren een household name… de schoen eigenaren kunnen erop vertrouwen dat het volgende model vrijwel gelijk is aan het vorige en kopen de schoenen blind.

Maar: Oeioei! In haar onnoemelijke wijsheid heeft Nike gemeend het model flink te moeten veranderen. Nieuw zijn o.a. een Zoom Air unit over de hele lengte en Mesh/Flywire bovenmateriaal en veters. Hierdoor voelt de schoen ietsje anders aan. Iets krapper in de voorvoet maar dit wordt deels gecompenseerd door de soepele mesh bovenkant. Aan de ene kant moet de trouwe Pegasus gebruiker zich even heroriënteren: zitten ze nog steeds vertrouwd? Ben ik blij met de andere pasvorm? Aan de andere kant blijkt de Pegasus 35 een echte verbetering te zijn. Aan de bovenstaande criteria bullet 2 en 3 wordt aan voldaan! Nike besefte uiteraard ook dat vernieuwing wel tot verbetering moet leiden en heeft daarom Mo Farah gevraagd naar zijn oordeel. Deze heeft wat kleine tips gegeven (o.a. extra ruimte voor de achillespees) en ja! De Schoen Is Goed.

Ik scan snel wat reviews en de berichten zijn goed. De zool en de soepele pasvorm worden gewaardeerd. Bestaande Pegasus gebruikers: wel even passen en niet blind kopen, maar er zijn geen redenen om te switchen naar een andere schoen.

Natuurlijk even de prijs afwachten want voor 180 euro kopen we hem niet. Maar ahh…. Een zeer acceptabele 119 euro is wat ik zie.

Via de website als sportshowroom.nl zijn alle varianten van de schoen te krijgen. Kopen!


POV

(advertorial)

Geen opmerkingen: