02 juli 2018

Totale bagger... of...

De 10k van Appingedam.

Ik liep iets als 44.20 ofzo, en stond in de uitslagen met een 5 kilometertijd van 21.24.

Totale bagger dus.

Ik ging weg met het idee van: op 15 km/u vertrekken, dan op een bepaald moment een beetje inleveren en de kilometers onder de 4.15 houden, zoiets.

Het eerste kilometertje 3.53, iets snel. Maar ging niet slecht. Daarna zou dan een bepaald ritme moeten komen maar dat kwam niet echt. Integendeel. Het was wat warm en ik begon een beetje moeilijk te ademen (had last van mijn ribben door een val, denk ik). Ik kreeg te weinig lucht binnen, begon wat te hyperventileren en mijn benen werden zwaar.

2k in 7.57, 3 in 12.19. En toen was het eigenlijk gedaan. Ik verlaagde mijn tempo naar 4.30 maar het ging niet echt beter, het bleef allemaal moeizaam. Warm, zware benen... vreemd. Waar was nu die goede vorm?

Alhoewel goede vorm... vooral kort gaat goed de laatste tijd; lang vlot ging lang niet altijd goed, ik denk ook niet door een gebrek aan trainingkilometers.

Het is wel allemaal expres: ik heb expres na Rotterdam een periode van 'leuke trainingen', snelheid kweken, krachttraining, hard fietsen, ingepland om later weer zonder problemen en met extra power de duurperiode in te kunnen gaan. Dus ergens was dit scenario wel te verwachten.

Achja...


POV


Geen opmerkingen: