01 september 2018

Een nieuw jaar, nieuwe doelen, nieuwe kansen!

Vandaag beschouw ik als het begin van een Nieuwe Periode.

Vakantie

Drie weken vakantie heb ik gehad. Hierin weliswaar 5x zo'n 25 minuten hardlopen gedaan, maar vooral ook veel gerust.

En die rust was nodig. In de tweede week bleek dat mijn nacht-hartslag opeens ging zakken van de standaard 42 naar een lage 36. Voor mij een teken dat ik op dat moment echt goed "in de rust kwam". Het is, bij deze, dus goed om eens echt even niets te doen. 

De rust geeft ook nieuwe perspectieven, ideeën, manieren van aanpak.... 


Loopdoelen

Tja... de sub-3 uur marathon lonkt nog altijd.

Het is de vraag of het er ooit nog van komt. 4.15 tempo is erg hard, op 55 jarige leeftijd. Maar misschien kan het nog, als ik een lange periode goed en veel kan trainen. 

Op oudere leeftijd hangt alles van hoeveelheden training af. Zodra je op deze leeftijd even stopt, verdwijnt al heel snel de vorm. Alsof je lichaam denkt "hee ik hoef niets meer te doen, okee dan zijn al die spieren ook niet nodig". 

Die 3 uurs marathon zal dit jaar niet meer lukken, daarvoor heb ik te weinig getraind. Maar op 6 oktober is er de Westerkwartier marathon. Hoe goed zal ik die kunnen lopen op 5 weken training? (Ik ben afgelopen zondag weer begonnen en kan effectief zo'n 38 dagen trainen waarvan er nu al 7 om zijn. Tot nu toe 4 trainingen gelopen en 2x gefietst, waaronder 16 km duurloop en 18 km vlottere duurloop).

Gevoelsmatig kan ik alles opbouwen zodat ik een soort vlotte duurloop a 3.30 kan lopen, veel meer zal er niet in zitten.


Overige doelen

Tja... 
Er zijn vage ideeën... eigen bedrijf, hardloop kennis verspreiding, huis verkopen, etc etc etc


POV

Geen opmerkingen: