16 maart 2016

Zeer langzame progressie

Ja zowaar gisteren de eerste 'harde' baantraining gelopen:

  • 1200 in 4.45
  • 600 in 2.21
  • 600 in 2.08. Beetje verzuren, max HF 156
  • 400 in 1.31
  • en nog wat rustiger tempo's, totaal 4 km.
Ging enkeltechnisch aardig goed, een dag later weer wat reactie uiteraard. 

Mijn nieuwe beleid: GEEN enkel oefeningen doen, omdat die irritatie lijken uit te lokken. Altijd stabiele schoenen aan; ik kocht nieuwe Cumulus 17, en deze voelden VEEL beter aan dan de oude Cumulus 17's, die slechts 1000 km afgelegd hebben. 

Erg lekker om weer eens ietsje te kunnen verzuren.

Er lijkt dus toch steeds wel wat progressie in de belastbaarheid te zitten. 60 of 80 km/week rustig lopen is niet echt een probleem, maar intensiteit is nog lastig. Ik hoop dat deze intensieve prikkel leidt tot sterkere enkel en dat op een bepaald moment de bottleneck niet meer bij de enkel, maar bij de spieren en hart ligt...


Ook nog een trainingsweekend gehad! Heenfietsen terugfietsen samen 100 km en daar ook nog ca 40 km hardgelopen in totaal. Ging goed. Jammer genoeg kan ik niet zo goed slapen op nieuwe locaties dus ik had op de zaterdag/zondag een enorm slaaptekort wat ertoe leidt dat ik dan erg veel moeite moet doen om alert te zijn wat weer tot hoofdpijn leidt etc etc. Maar een nachtje van 7 uur solide slaap en dat probleem was ook weer opgelost.

De Marathon van Parijs: over 3 weken is het al zover. Ik heb te weinig getraind en ik weet niet of het verstandig is om hem uit te lopen. Wellicht eerst nog een lange duurloop om het uit te proberen.

later meer

POV

Geen opmerkingen: