10 april 2013

Laatste trainingen

Dinsdag: 4x1200 meter in 'marathontempo', dit werd gemiddeld zo'n 4.06-tempo, voelde gemakkelijk en ontspannen. Dit gevoel betekent dat ik zondag zomaar op 20.20 en 40.50 ofzo, door kan komen. Maar alles op ontspanning.

Woensdag: training geven, totaal 10 kilometer lopen. Alles heel rustig, ekspres niet echt oefeningen voorgedaan, want ik heb nog iets gevoelige linkerkuit. Dit had ik ook zaterdag voor de training al beetje, het is een vaag soort pijn waar ik waarschijnlijk geen last van ga krijgen. Hmm... voelt op dit moment goed en soepel.

Nu twee dagen niets doen.

Korte evaluatie: vorm is goed, gevoel van 'gemakkelijk lopen' is heel goed, aantal gelopen kilometers is met gemiddeld 97 km/week over 10 weken, net voldoende voor een sub 3 uur marathon.

POV

ps... hoewel vorm goed is en ik me o zo goed voel etc etc etc, is het ook wel lekker dat dit projectje zondag afgelopen is. Want ergens is het ook wat benauwend: ik wist 2 weken geleden al wat ik per dag zou gaan trainen, wat ik allemaal moet doen en laten, en nu moet ik ook nog 3 dagen me rustig houden, dingen regelen, zondag moet er gelopen worden, moet, moet, moet....... maar ik ga het doen, eigenlijk wil ik laten zien hoever je met een gedegen opbouw en heel stug en vindingrijk doortrainen en mentaliteit, kan komen. Zou daarom erg fijn zijn als het allemaal zou lukken. Maar het marathonbeest is lastig te temmen...


ps2... het wordt zondag iets te warm. Om 12.00 wordt al 20 graden verwacht, bij de start naar schatting 17 graden. Dit betekent dat we het looptempo moeten aanpassen. Of de gok moeten wagen dat we er tegen kunnen. Ik zelf denk dat ik redelijk tegen warmte kan... hmm.... lastig. Met deze vooruitzichten is 2.56 denk ik niet mogelijk. Maar wie weet....

Geen opmerkingen: