09 mei 2016

Fietsbenen

En ja!

De fietstrainingen die ik de hele winter heb gedaan (ik heb trouw bijna elke week een pijnlijke VO2max training ondergaan waarbij mijn vermogen werd opgekrikt), lijkten effect te hebben.

Waar ik vorig jaar bij een 32 km/uur een gemiddelde hartslag van vaak tegen de 140 had, bleek deze afgelopen zaterdag gezakt te zijn tot ca 134 bij een snelheid van 32.4. 



En het is bekend dat (in lopen en fietsen) snelheden behaald bij submaximale hartslagen, goede voorspellers zijn voor snelheden bij maximale hartslagen. Die 32.4 bij 134 voorspelt dat ik de 60k-tijdrit bij een HF van ca 143, kan rijden op bijna 34 km/u (hier moet nog wel wat grote blokken training aan vooraf gaan).

En toen kocht ik een betere fiets:


Een echt Cube Litening, 2ehands, maar perfect onderhouden....

En bleek dat ik hiermee wel 33.3 km/uur kon fietsen bij een hartslag gemiddeld 134!!!


Dit doet voorspellen dat wellicht de 34.5 km/uur op een 60k-tijdrit mogelijk zou zijn, ongekende snelheden! En heel misschien zou dan zelfs het 30 jaar oude PR over het uur: 36.5 km/uur, eraan gaan? Lijkt me sterk maar wieweet...


Ondertussen ga ik gewoon door met hardlopen, vanavond een uurtje ofzo denk ik.


POV

ps.. vanavond 14k gelopen, en de enkel deed weer van zich spreken. Want ik kwam in een heel goed ritme terecht en kon eigenlijk moeiteloos rond 4.50/km kaatsend lopen. En ik wilde vanaf 14k, nog minstens een halfuur door op hogere snelheid (blokje) maar moest verstandig zijn en stoppen. Grr....

Geen opmerkingen: