23 augustus 2012

Hmmm......

Maandag 30 km fietsen. Hier kwam ik nog een van mijn vroegere loopmaten tegen die tempo's aan het fietsen was: 42 km/u vlot / 32 km/u pauze. En daar kon ik slechts een magere 31 km/u continu tempo teogenover stellen. Tijdens/na ons gesprekje sprong, aangemoedigd door de goede zondagtraining, mij een nieuw doel in het oog: de Halve van Amsterdam Onder De 1.20. Vrijwel onmogelijk en daardoor ook uitdagend. Ja!

Dinsdag: hier de eerste tekenen van verval: tijdens het inlopen liep ik te hijgen en puffen, zeer vreemd. Ook klein beetje last van zere klier in nek. En de tempo's: 3x (800/400/400) gingen enorm zwaar. Misschien door de zondagtraining, misschien ook heb ik 'iets' onder de leden. 2.57/1.21/1.23, 3.00/1.26/1.28, 3.06/1/29/1.31. Verder wat duizelig.

Woensdag: clubtraining, totaal 13 km, de tempo's die ik meeliep gingen gemakkelijk, 14-15 km/u voelde relaxed/ontspannen. Maar wel erg slaperig en duizelig.

Vandaag: keelpijn. Dit is dan zo'n lastig momentje: wat te doen. Zou trainen kwaad kunnen? Eind fietsen misschien? Of gewoon helemaal rusten. Hmmm...... -> toch gefietst, ging erg goed, 46 km gemiddeld 30.1 km/u met HF gemideld 130.

Vrijdag: voel me eindelijk weer enigszins okee.


POV

ps... onder de 1.20, het zou kunnen lukken, er waren in het voorjaar enkele dagen waarop de vorm voor een dergelijke tijd aanwezig was.

ps2... waarom geen marathon? Omdat: kleine pijntjes hier en daar; de marathontraining kost teveel concentratie (althans: voor een sub 3 uur marathon, want 3.10 ofzo kan met minder strikte training); te warrig schema/bezigheden komende weken; 'iets zegt me dat het geen goed idee is'. Vager dan dit kan ik me niet uitdrukken. Het zou zelfs kunnen dat er een klein stemmetje 'nee' zegt en dat ik bovenstaande redenen erbij verzonnen heb.

ps3... donderdagavond kwam mijn zending Asics Tarther II binnen:


Althans... er zat een briefje in mn bus dat de zending was afgeleverd op nr. 12 in mijn straat. Oei... want betreffende buurvrouw had mij vorig jaar nog via een schrijven gevraagd of mijn tuin een wilde bloementuin moest voorstellen. Dus... alvorens de zending op te halen had ik een antwoord geprepareerd: op elke tuingerelateerde vraag zou ik antwoorden: "ik ben een liefhebber van wilde bloementuinen". Helaas kon ik dit antwoord niet gebruiken want kreeg de Tarther's van de buurMAN, die absoluut niet geinteresseerd is in de toestand van tuinen drie huizen verderop.

Ze zitten als gegoten, ik zal ze gebruiken in de absurde poging om onder de 1.20 te komen.

Geen opmerkingen: