13 maart 2010

Haren

Nettotijd 1.25.31
Na een start van achteruit kwam ik in 7.52 door op 2 km. 19.35 op 5 km, alles windmee. Rond de 4 km kwam ik bij Geo, en samen liepen we tot een kilometer of 6. Toen ging het bij mij iets minder (zoals al de hele dag, ik had nog altijd wat hoofdpijn, en voelde me nog niet hersteld van de trainingen). Een slechte 4.14 kilometer tussendoor, daarna weer een goed stuk omdat een groepje mij achterop kwam. 10 km in 40.09. Daarna, tegenwind, werd mij de kop opgedrongen en heb ik heel wat kilometertjes vooropgelopen, en via 1.21.11 op de 20, kwam ik in 1.25.31 binnen.

Laatste paar kilometer Geo een half minuutje gelost, hij waaide d'r af....

Al met al best een aardige loop, goed laatste stuk met de tegenwind, ook snel hersteld, maar niet echt 'diep' gegaan, het voelde als een soort duurloop.

Ik had eigelijk gedacht en verwacht dat ik beter zou zijn dan 1.25, maar kennelijk verkijk ik me op herstel en dergelijke. Het heeft ook met leeftijd te maken (dubbel zolang herstel na een overbelasting) en meer in het algemeen met 'energie'. Als je 3 dagen hard gewerkt hebt wil je de volgende dag rustig aan doen. Voor een 1.22 moet ik echt volledig goed en uitgerust zijn, wat extra kilometers in de benen leidt niet zomaar tot een betere tijd. Knieen en enkels en pezen allemaal okee.

Achja... nog een maandje wat trainingen en ik stop er wat meer rust in dan ik van plan was, ik wil niet overbelast raken.

POV

ps.. ik zag dat Dolf 25 maart in grn is, even checken of er nog iets vrij is

Geen opmerkingen: